Svjetlosne instalacije za svakoga | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Svjetlosne instalacije za svakoga

Tema radionice Light ON! voditelja Igora Brkića je upravljanje rasvjetom pomoću Arduino mikrokontrolera.

19.11.2016 , Zagreb - Tehnički muzej
  • A
  • +
  • -

Radionica voditelja Igora Brkića pod nazivom Light ON! – DIY svjetlosne instalacije održat će se u subotu, 19. studenoga od 12 do 18 sati u kino dvorani Tehničkog muzeja ‘Nikola Tesla’, Savska 18, u Zagrebu. 

Tema radionice je upravljanje rasvjetom pomoću Arduino mikrokontrolera – od jednostavnih koncepata, ambijentalne rasvjete i unikatnih blagdanskih lampica do upravljanja scenskom rasvjetom pomoću DMX protokola. Polaznici će naučiti upravljati RGB trakama (“Neopixel” i ostale), povezivanje sa senzorima te će izraditi jednostavan DMX kontroler za upravljanje scenskim reflektorom. Predznanje nije potrebno.

Igor Brkić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu gdje se specijalizirao se u području digitalne obrade audio signala. Bavi se embedded i web programiranjem, dizajnom elektroničkih uređaja, glazbom. Sudjelovao je na brojnim izložbama i projektima te je već niz godina voditelj uspješnih radionica s posebnim fokusom na Arduino i kreativnu upotrebu senzora u interaktivnim instalacijama. Autor je mnogih robotičkih i elektroničkih rješenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave te televizijske emisije. U sklopu međunarodnog projekta Kreativni muzej dobitnik je 10dnevne rezidencije za makere u Norveškoj.

Prijaviti se možete putem elektroničke pošte do 17. studenoga točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 8.

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija, a radionica je u putnosti besplatna.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 16.11.2016