Svjetlucava siječanjska melankolija | kulturpunkt

Najave Party

<

Svjetlucava siječanjska melankolija

DJ i producent Goncalo Salgado, poznatiji pod imenom Lake Haze, jedan je od aktera goruće portugalske elektroničke renesanse.

15.01.2016 , Zagreb - Sirup

Lake Haze nedavno je za oko zapeo i DJ TLR-u na čijem je Crème Organization već izdao jedan singl, dok samostalni EP čekamo u prvom tromjesečju 2016. Za spomenuti label prvo je izdanje radio s najboljim prijateljem i trenutno jednim od najtraženijih producenata IVVVO-m izbacivši megahit #1 koji je čak i Legowelt remiksirao. Rezultat je bio sirovi lo-fi techno kojem će i na idućim izdanjima, poput ovogodišnjeg EP-a I.L.Y.T., ostati vjeran. Sudjelovao je na slavljeničkoj kompilaciji povodom 15 godina Crèmea, izdanoj u svibnju 2015. godine. Od 2013. vodi vlastiti label Golden Mist Records, a nedavno je osnovao i još jedan, Eye for an Eye Recordings. Za ovu prigodu sprema nam poseban vinilni DJ set. U petak, 15. siječnja, u Sirupu tako možete očekivati prljavi acid/house/techno set prožet melankolijom i punk energijom – opće je poznato da su svi najbolji DJ-evi u u mladosti bili pankeri. 

Uz njega premijerni live nastup ima Strahinja Arbutina, producent i suosnivač domaćeg labela low income squad. On već duže vrijeme stvara vlastitu originalnu verziju klupske glazbe redovito praćenu konceptualnom vizualnom komponentom. Očekuje se njegov prepoznatljiv mračni, spori i distorzirani techno. Uvod u večer svojim pomnim odabirom pružit će selektorica i DJ-ica Lucija, dok završetak večeri ostaje na producentu i DJ-u FM-u koji obećaje nepredvidiv set inspiriranom svjetlucavom siječanjskom melankolijom.

Više informacija potražite ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.01.2016