Svjetski dan Roma u MSU | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Svjetski dan Roma u MSU

Muzej suvremene umjetnosti organizira besplatni filmski i glazbeni program povodom Svjetskog dana Roma. 

07.04.2013 - 08.04.2013 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

U nedjelju 7. travnja u 19 sati u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti održat će se svečana projekcija filma Šangaj (Shanghai Gypsy) povodom Svjetskog dana Roma. Prije projekcije filma nastupit će i akademski romski glazbenici Trio Mulić s izvedbama najpoznatijih starih romskih pjesama. 

Ova slovenska drama u režiji Marka Naberšnika imala je premijeru na Međunarodnom festivalu u Montrealu gdje je osvojila nagradu za najbolji scenarij. U filmu glume Visar Vishka, Asli Bayram, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Goran Navojec i drugi. Glazbu je napisao Saša Lošić

"Glavni je lik filma Rom Belmondo koji izgrađuje vlastito romsko selo i naziva ga Šangaj. Za život zarađuje krijumčarenjem robe, a raspadom Jugoslavije počinje s krijumčarenjem oružja. Iako unosan, taj posao počinje predstavljati prijetnju Belmondovu privatnom životu te se on nađe na prekretnici", stoji u najavi.

Ako želite prisustvovati projekciji, javite se na ovaj email do nedjelje, 7. travnja u 17 sati, a dvije gratis ulaznice možete preuzeti na recepciji MSU prije projekcije.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 05.04.2013