Svršimo s Božjim sudom part one | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Svršimo s Božjim sudom part one

Senka Bulić u Tvornici će uprizoriti tekst Antonina Artauda.

18.05.2012 , Zagreb - Tvornica

U koprodukciji Tvornice kulture i Kazališta Hotel Bulić 18. svibnja u 20 sati bit će održana premijera predstave Svršimo s Božjim sudom part one autorice Senke Bulić, nastala po skupu tekstova jednog od najzanimljivijih autora u kazalištu Antonina Artauda.

Dio kontroveznog Artaudovog opusa činila je poema Kazalište okrutnosti koja se nastavlja na autorove manifestne tekstove iz 1932. i 1933. godine. Artaudova mašta kroz tragično viđenje svijeta donosi kazalište krvi, tijela, genezu stvaranja i želju za dubokom fizičkom promjenom što je inspiriralo ljude poput Allena Ginsberga, Richarda Foremana, Sama Sheparda i Jima Morrisona, koji su mu kroz svoj homage odali počast i prepoznali Artaudovu aktualnost koja je sablasno autentična i danas, možda više nego ikada prije. 

Senka Bulić prolazi taj tekst kroz tijelo kao izvođač, kroz glas, zvukove, glazbu i vizualne instalacije. U kombinaciji s Tomislavom Ćurkovićem, intrigantnim vizualnim umjetnikom i glazbenikom, Oliverom Jularićem, kostimografom, koncept predstave je baziran na instalaciji scene, glasa i vizualnog. 

 

 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 16.05.2012