Sylvia Kristel | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Sylvia Kristel

Program In memoriam Art-kina Croatia donosi dvije drame, Uličarka i Vjerna žena, te komediju Privatne poduke.

21.02.2013 - 27.02.2013 , Rijeka - Art-kino Croatia
  • A
  • +
  • -

Vjerna žena, u režiji Rogera Vadima, svojevrsna je adaptacija romana Opasne veze smještenog u 19. stoljeće. Grof Charles de Lapalmmes bogati je aristokrat koji ljude koristi kao pijune u koristoljubivoj igri. Kad upozna lijepu Mathilde Leroy (Sylvia Kristel), odluči je zavesti. Mlada i neiskvarena žena polako će doprijeti do njegova srca, no moguću sreću ugrozit će njegova bivša partnerica, markiza de Lapalmmes.

U filmu Uličarka Sigimond, naizgled sretno oženjen suprug i otac dječaka, zbog poslovne obaveze iz obiteljskog doma odlazi u Pariz gdje mu za oko zapadne privlačna prostitutka Diana (Sylvia Kristel). Ubrzo mu se dogodi obiteljska tragedija zbog koje je potpuno emocionalno shrvan, ali nastavlja vezu s prostitutkom. Diana, ne znajući ništa o njegovoj tragediji, pomisli da se on zaljubljuje u nju.

Bogati udovac odlazi ljeti na duži poslovni put, a sina Phillipa ostavlja u kući s francuskom sobaricom Nicole (Sylvia Kristel). Petnaestogodišnji Phillip je opčinjen privlačnom Nicole te je u jednoj prilici potajno gleda kako se presvlači. Ona ga otkrije, no na njegovo iznenađenje, umjesto da ga prekori, počne mu davati Privatne poduke.

Filmove Sylvije Kristel možete pogledati u Art-kinu Croatia od 21. do 27. veljače. Tekst Josipa Grozdanića o ikoni filmske erotike pročitajte ovdje, gdje možete pronaći i točan raspored projekcija.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.02.2013