Tabor film festival | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Tabor film festival

Jedanaesto izdanje festivala kratkometražnog filma vraća se u dvorac Veliki Tabor od 13. do 16. lipnja.

13.06.2013 - 16.06.2013 , Desinić - Dvorac Veliki Tabor

Tabor film festival, "najšarmantniji filmski festival u ovom dijelu Europe", zbog restauratorskih radova na dvorcu Veliki Tabor u Desiniću posljednjih je nekoliko godina bio organiziran na drugim lokacijama. Ove se godine, u svom jedanaestom izdanju, festival kratkometražnog filma vraća u dvorac Veliki Tabor gdje će biti održan od 13. do 16. lipnja.

TFF je prije punih jedanaest godina pokrenut gotovo gerilski, entuzijazmom nekolicine prijatelja i zaljubljenika u kratkometražne filmove, a tijekom desetljeća se razvio u cijenjenu kulturnu manifestaciju koja na jednom mjestu okuplja recentnu filmsku produkciju iz cijelog svijeta. U tri dana ovogodišnjeg festival ponovo će biti otvorena vrata Kina Rustica i Kina Tabor Varoš s programom najboljeg od kratkog metra bez žanrovskih ograničenja. Uz međunarodnu i domaću konkurenciju, Tabor Film Festival predstavlja i četiri gostujuće kinematografije – uz predstavljanje filmova iz Škotske, Turske i Cipra, ovogodišnja je zemlja partner Italija. 

Osim filmskog programa posjetitelji će moći pratiti predavanja i radionice, a nakon filmskih projekcija, organizatori iz zabočke udruge Gokul najavljuju glazbeni program s koncertima domaćih i stranih bendova.

Program festivala s rasporedom projekcija i popratnih događanja potražite na službenim stranicama.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.06.2013