Tajni agent Gan Flint | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Tajni agent Gan Flint

U riječkom Art kinu Croatia uz premijeru filma Borisa Greinera posjetitelji će moći sudjelovati i u razgovoru autora s Markom Golubom.

30.01.2014 , Rijeka - Art-kino Croatia
  • A
  • +
  • -

Podnaslov filma Tajni agent Gan Flint – priča o filmu – ujedno je i konceptualni nazivnik koji spaja njegov sadržaj i formu. On se jednako odnosi prema mediju filma kao i prema konkretnom slučaju stavljajući ga u formu filma o filmu kojeg tek treba snimiti, na taj način propitujući i relativizirajući stvarnosnost i izmišljaj što potkrjepljuju i likovi: autor scenarija, glavni i sporedni muški lik, redatelj, glavni ženski lik i naratori. Filmski jezik kombinira igrane dijelove – performans probe kazališne predstave u kojoj glumci čitaju tekst i dokumentarne dijelove - portret grada koji uključuje i neke konkretne događaje. 

Redatelj, scnenarist, producent i montažer filma je Boris Greiner, a uloge tumače Leon Lučev, Vilim Matula, Krešimir Mikić, Pjer Meničanin, Nina Violić, Ivanka Mazurkijević i Đorđe Jandrić. Direktor fotografije je Boris Cvjetanović, scenograf je Hrvoje Đukez, a glazbu potpisuju Ante Perković i Dinko Tomaš. Film je nastao u okviru produkcijske kuće Petikat u koprodukciji s Produkcijom Živa.

Uz projekciju, u 19 sati će se održati i razgovor autora filma, Borisa Greinera koji će voditi Marko Golub.

Boris Greiner (1959.) radio je od 1983. do 2003. na svojem 20-godišnjem umjetničkom projektu Greiner & Kropilak Mailart Office zajedno sa Stanislavom Habjanom. Sa Stanislavom Habjanom, Danijelom Žeželjom i Borisom Cvjetanovićem osnovao je 2001. Petikat Art Workshop. Kao autor jednako je aktivan na području filma, književnosti i multimedije. Napisao je sedam knjiga, snimio jedanaest filmova, izlagao i održao oko dvadesetak izložbi i performansa.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 20.01.2014