Tapiserija kojoj su potka riječi | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Tapiserija kojoj su potka riječi

Irski kantautor Niall Connolly izvodi pjesme sa svog novog albuma nazvanog Dream Your Way Out of This One, a na pozornici mu se pridružuje i pjesnik Neil McCarthy.

11.11.2017 , Zagreb - Booksa

FOTO: Art Heffron

  • A
  • +
  • -

U subotu, 11. studenog u 20 sati u Booksi nastupa dvoje irskih umjetnika – kantautor Niall Connolly, kojem je ovo prvi nastup u Hrvatskoj, te pjesnik Neil McCarthy koji je u klubu Booksa već gostovao prije tri godine.

Niall Connolly kantautor je rođen u Corku, a danas živi u Brooklynu. Za njega kažu kako folku daje notu žustrine, a indie rocku pristupa kao pedantni zanatlija. Niall je rođen 1977. kada se rađao i punk. Otad je sakupio brojna iskustva, na pozornici i van nje, od kojih tka tapiseriju kojoj su potka riječi. U samoj srži svih Niallovih pjesama je priča koja se svakim novim slušanjem otkriva sloj po sloj. Do sada je ovaj kantautor, kako kaže, nastupao na festivalima, u veleposlanstvima, kazalištima i birtijama širom svijeta, od Glastonburyja i Prague Fringe festivala do CMJ-a. Smatra privilegijom što je pozornicu dijelio s umjetnicima kao što su MisterWives, Lambchop, Evan Dando, Mick Flannery, Glen Hansard i John Spillane, koji su dio njegovog pratećeg benda i njujorške glazbene scene. Surađivao je i s Neilom McCarthyjem, Stephenom Murrayem i Billyjem Ramsellom, pjesnicima s kojima je radio na raznim pjesničko-performerskim projektima.

U klubu Booksa irski kantautor izvodi pjesme sa svog novog albuma nazvanog Dream Your Way Out of This One kojeg je Chicago Tribune opisao kao "sjajan, razoružavajući i predivno izbrušen folk-pop", a dodali su i kako je "Connolly dovitljiv pripovjedač i kantautor kojeg ne valja propustiti".

Niallu se ovoga puta pridružuje i njegov drug, pjesnik, performer, putnik i drag prijatelj Bookse, Neil McCarthy.

S obzirom da je ulaz slobodan, dobrovoljni novčani prilozi publike su dobro došli i u cijelosti će biti uručeni umjetnicima.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 09.11.2017