Tečaj permakulture | kulturpunkt

Vijesti Teorija

<

Tečaj permakulture

U sklopu ovogodišnjeg transformacijskog Lost Theory festivala održat će se i dvotjedni tečaj permakulture.

Lost Theory festival, takozvani transformacijski festival, koji se ove godine održava od 22. do 28. srpnja u Deringaju, blizu Gračaca, osim glazbe, posjetiteljima nudi i nova znanja u obliku predavanja i radionica. Ove će se godine dva tjedna prije početka festivala održavati dvotjedni tečaj permakulture.

U suradnji s Recikliranim imanjem Vukomerić organiziran je tečaj permakulture prije samog početka festivala, od 7. do 20. srpnja na festivalskom prostoru. Permakultura je svjesno oblikovanje i održavanje poljoprivredno produktivnih ekosustava koje odlikuje bioraznolikost, stabilnost i žilavost prirodnih ekosustava. Sam pojam dolazi od izraza permanentna agrokultura koju su '70-ih godina razvili Bill Mollison i David Holmgren. Mentor tečaja je Toni Andersen koji je tijkom '80-ih i '90-ih usko surađivao s Mollisonom, a voditelj tečaja je Bruno Motik, osnivač imanja Vukomerić, u okolici Zagreba.

Cijena tečaja je 4200kn a uključuje sva predavanja (popis se može pronaći na web stranici festivala), festivalsku ulaznicu i izlet na imanje Vukomerić. Po završetku tečaja polaznici dobivaju internacionalno priznati certifikat.

Lost Theory festival objavio je kompletan popis glazbenih izvođača ovogodišnjeg izdanja. Otvorene su i prijave za volontere, trgovce, cirkuske umjetnike, promotore, predavanja i radionice. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online aplikacija na web stranici festivala.

Izvor: Lost Theory Festival

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 24.01.2014