Tehnologija, konzumerizam i nostalgija | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Tehnologija, konzumerizam i nostalgija

Pop-up izložbom Digital life koja tematizira tehnologiju ranih dvijetisućitih predstavlja se rad fotografkinje i novomedijske novinarke Sofie Lee.

14.12.2018 , Zagreb - net.kulturni klub mama

U petak, 14. prosinca u net.kulturnom klubu MaMa s početkom u 18 sati otvara se pop-up izložba Sofie Lee pod nazivom Digital Life.

Sofia Lee je fotografkinja, GIF animatorica i video umjetnica iz Seattlea koja trenutno boravi na dalmatinskoj obali. Koristeći prvenstveno starije "point and shoot" digitalne fotoaparate, režirala je nekoliko glazbenih videa te je u Seattleu kao novomedijska novinarka o lokalnim događanjima izvještavala putem gifova.

Projektom KIN*WÄV istražuje odnedavna odbačenu tehnologiju, konzumerizam i nostalgiju kroz slikovni jezik Instagrama. Iako je iz njega proizašao, projekt se razvio u smjeru serije fotografija i kućnih instalacija. 

digicam.love je zajednica koju su rane 2017. godine osnovali Sofia Lee, Bao Ngo i Froyo Tam kako bi istaknuli rad fotograda koji koriste "point and shoot" digitalne fotoaparate. Cilj projekta je potaknuti fotografe na izlazak iz vlastite zone komfora kako bi istražili medij fotografije korištenjem previđenih alata. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 14.12.2018