Tekući gradovi i privremeni identiteti | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Tekući gradovi i privremeni identiteti

International ArtExpo organizira izložbu video radova i kratkih filmova u Nacionalnoj galeriji moderne umjetnosti u Bangaloreu, Indija.

20.12.2010 - 10.01.2011
  • A
  • +
  • -
Prijave za sudjelovanje primaju se do 10. siječnja 2011. godine, a tema izložbe su "tekući gradovi i privremeni identiteti".

Izložba se održava od 11.  do 13. ožujka 2011. godine, a izabrani će radovi također biti predstavljeni na video festivalu u španjolskom gradu Lleida od 20. do 22. siječnja 2011.

Selekcija se vrši na temelju dva osnovna koncepta: s prvim konceptom "tekući gradovi" predstavit će se radovi o suvremenim gradovima, budućim gradovima i mogućim vezama između video arhitekture i eksperimenta u video umjetnosti; drugi koncept, "privremeni identiteti", predstavit će video umjetnost koja se bazira na konceptu suvremenih identiteta, novih tehnologija i granica tijela.

Broj radova je neograničen. Svi radovi moraju biti na DVD-u (PAL ili NTSC), bez obzira na originalni medij. Trajanje nije ograničeno, no preporuča se maksimalna duljina 15 minuta: svi zainteresirani trebaju poslati svoje prijave (ime/prezime, grad/država, naziv filma, vrijeme trajanja, kratki sinopsis) s biografijom, videografijom te uvodom u rad na: Luca Curci Architects, Corso Vittorio Emanuele II 33, 70122 – Bari, Italija

International ArtExpo neprofitna je organizacija koja djeluje kao važan forum za kulturni dijalog između umjetnika različitih kultura i zemalja. Surađuje s brojnim nacionalnim i internacionalnim galerijama, izdavačkima kućama, muzejima, kustosima i književnicima iz čitavog svijeta. Također, pomaže umjetnicima organizirajući solo i grupne izložbe, galerijske prezentacije, prikaze u časopisima, promociju na Internetu, te kroz različite kustoske projekte.
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 20.12.2010