Televizijska produkcija u suvremenom kontekstu | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Televizijska produkcija u suvremenom kontekstu

Uz goste producente uspješnih recentnih domaćih televizijskih serija Književni petak će pokušati dati odgovor na pitanje: Imamo li žicu za domaću Žicu?

16.12.2016 , Zagreb - Gradska knjižnica i čitaonica

Novine, 2016.

"U regiju je zakoračio div – HBO. I raspisao natječaj za TV scenarij na koji su se prijavljivali i znalci i neznalci profesije. Ima li to ikakvog značaja za proizvodnju kvalitetne serije u Hrvatskoj koja je prije 50-ak godina proizvodila jednakovrijedne serije kao američka televizija? Danci su u sedam godina zaradili pet Emmyja, zašto mi ne bismo jednog?

Zbog popularnosti i kultnog statusa nekih serija, TV serija se prije 20 godina percipirala kao novi film, a danas znamo da je samostalni umjetnički medij. Što je to uopće kvalitetna TV serija, ima li je u Hrvatskoj te koji su uvjeti njene proizvodnje - što je kamen spoticanja tamo gdje postoji volja i znanje? Postoji li odgojno-obrazovna moć TV serija za naciju i utjecaj domaće publike na proizvodnju domaće serije?", stoji u najavi tribine. O tim i drugim pitanjima, razgovarat će se s producentima hrvatskih dramskih uspješnica, Dariom Vinceom, koautorom i producentom serije Počivali u miru, i Miodragom Silom, producentom Novina i Loze

Urednica i voditeljica ovog Književnog petka je Sanja Kovačević, scenaristica i autorica knjige u pripremi Kvalitetne TV serije: milenijsko doba ekrana.

Tribina će se održati 16. prosinca u Gradskoj knjižnici (Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat) s uobičajenim početkom u 20 sati.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.12.2016