Televizijsko pripovijedanje | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Televizijsko pripovijedanje

DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira radionicu s ciljem širenje znanja i razumijevanja sudionika za televizijsko pripovijedanje.

ROK: 31.10.2019

Otvorene su prijave za radionicu "Televizijsko pripovijedanje". DKE – Ured MEDIA Hrvatske u suradnji s DKE – Uredom MEDIA Srbije organizira radionicu koja će se održavati od 10. do 12. studenog unutar ovogodišnjeg izdanja Zagreb Film Festivala. Radionicu će voditi iskusne stručnjakinje Hayley McKenzie i Kay Stonham iz tvrtke Script Angel.

Cilj je radionice širenje znanja i razumijevanja sudionika za televizijsko pripovijedanje te unaprjeđenje dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu.

Radionica će se ponajprije baviti televizijskim pripovijedanjem, pripremom projekata za tržište i pronalaženjem koproducenata. Televizijsko pripovijedanje uključuje evaluaciju projekta, s naglaskom na procjeni njegove prikladnosti televizijskom formatu, zatim žanr u TV serijama, razvoj likova, pokretače same priče, razlike u strukturiranju serijske i epizodne priče i njihov suodnos, ideje za daljnje sezone, mjesto i vrijeme radnje te stil i ton serije.

Radionica će obuhvatiti kombinaciju pojedinačnih prezentacija svim timovima (detaljnija analiza pojedinačnih projekata i pružanje savjeta za njihovo poboljšanje), zajedničku diskusiju te vrijeme potrebno za razvoj svakog projekta.

Službeni jezik radionice je engleski. Sudjelovanje je besplatno.

Tražene materijale na engleskom jeziku pošaljite, na adresu e-pošte, s naznakom "Prijava za televizijsko pripovijedanje".

Rok za prijavu je 31. listopad 2019.

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 13.10.2019