Teorija i praksa popa | kulturpunkt

Vijesti Muzika

<

Teorija i praksa popa

U radionicama MSU-a naslovljenima Art Pop Workshop predavanja će održati umjetnici i umjetnice koji svojim djelovanjem i opusom spaja popularnu kulturu i suvremenu umjetnost.

  • A
  • +
  • -

Predavanja, odnosno radionice, sastoje se i od teorijskog i praktičnog dijela, a polaznici će na kraju prve sezone radionica održati vrstu finalnog nastupa na kojem će pokazati stečeno znanje.

Prvi gosti Art Pop Workshopa, Peter Lovšin i Gregor Tomc, pioniri punka i autorski tandem prve punk skupine na Balkanu, ljubljanske grupe Pankrti, prikazat će u nizu predavanja i praktičnih akcija na koji se način stvara ideja i tema punk-rock pjesme. U sklopu svoje će radionice polaznicima pokušati pojasniti kreativne postupke u procesima stvaranja i skladanja rock pjesme, kao i kontekstualiziranje tema punk-rock pjesama s posebnim naglaskom na tekst i društveni kontekst. Gregor Tomc, kao redovan profesor sociologije kulture na ljubljanskom Sveučilištu i kao poseban gost MSU-a i Lovšina, održat će jednodnevno predavanje iz teorije sociologije kulture i ukazati polaznicima na utjecaje društva na rock autore.

U okviru prve sezone Art Pop Workshopa, uz već spomenute Lovšina i Tomca od 9. do 12.listopada, u MSU-u će gostovati Vlada Divljan u studenom i Marko Brecelj u prosincu. Za 2013. godinu predviđena su gostovanja Zorana Predina, Darka Rundeka, Srđana Gojkovića-Gileta i Ede Maajke, a nakon njih i svjetskih autora koji u svojem radu koriste iskustva drugih umjetnosti poput Davida Byrnea, Patti Smith i Laurie Anderson.

Urednik i koordinator programa je Branko Kostelnik, voditelj programsko-izložbenog odjela u MSU.

Više potražite ovdje

Izvor: MSU

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 03.10.2012