Teorijske perspektive queera | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Teorijske perspektive queera

Prvo izdanje programa qružok u formi knjiškog kluba donosi analizu teorijskih tekstova iz područja queer umjetnosti, s ciljem definiranja značenje queera u lokalnom kontekstu.

26.01.2018 , Split - Kocka
  • A
  • +
  • -

U petak, 26. siječnja s početkom u 20 sati, u galeriji kluba Kocka održava se prvo izdanje programa qružok u organizaciji queerANarchivea, zamišljen u formatu knjiškog kluba na kojem će se voditi razgovori o pročitanim teoretskim tekstovim iz područja queera i queer umjetnosti i beletristike po izboru sudionika/ica te video materijala na temu queera. Cilj programa je definiratit značenje queera u lokalnom kontekstu te razvoj lokalne queer scene.

Prvo izdanje qružoka nadovezuje se na izložbu Bliski odnosi, velike udaljenosti i nove tehnologije, autorica Lare Tabet i Rande Mirza koja je u galeriji kluba Kocka otvorena u sklopu programa qIZLOŽBE. Na primjeru rada umjetnica sudionici/e kružoka imat će priliku neformalno raspraviti teme kao što su bliski odnosi, pogled, tijelo, novi mediji i vizualna kultura te se upoznati s nekim od teoretskih postavki autora/ica kao što su Michel Foucault, Laura Mulvey, John Berger, Marshall McLuhan, W.J.T. Mitchell, Michel de Certeau i Nicholas Mirzoeff te dobiti preporuke za čitanje za one koji žele znati više.

Prijave na kružok su obavezne.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 23.01.2018