Teški i pomračeni riffovi | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Teški i pomračeni riffovi

U sklopu četvrtog izdanja koncertnog ciklusa Off program premijerno se prikazuje rockumentarac Lo Sound Desert, njemačkog redatelja Joerga Steinecka.

19.01.2017 , Zagreb - AKC Medika

Offcycles kolektiv u suradnji s AKC Attackom te Distune Promotionom, 19. siječnja 2017. nudi promociju čuvena filma te lajv glazbene improvizacije mnogih glazbenika koji svetkuju i štuju rif već dulje vremena.

"Nakon jesenske promocije u Rijeci koju su omogućili agilni Distuneovci, dokumentarac Lo Sound Desert se po prvi puta prikazuje u Zagrebu, mimo pomopoznih kino dvorana u DIY prostoru koji će se ovim putem pretvoriti u kino dvoranu ispunjenu ugodnim kaučima i stolicama, uz kokice i dim kako i priliči jednom stoner filmu. 

Riječ je o DIY radu njemačkog redatelja Joerga Steinecka koji je svoj put započeo davne 2005. Svoju finalnu verziju film je doživio 2015. i od tada putuje raznim festivalima i oduševljava prikazima raznih rodonačelnika žanra. Vidjeti ćemo tako početke bendova poput Kyussa, FATSO JETSONa, HORNSSa i načina organizacije DIY svirki u pustinji koje su kasnije dale i ime žanru. 

Potom ćemo na isti stage staviti instrumente i složiti prvi pravi sound clash sporih rifova. Članovi zagrebačkih bendova poput Disbaja, Left to Starve, Mališa Bahat, Stonebride, BAMWISE će samo za Vas svirati čiste improvizacije. Nema definiranih rifova i priprema. Ovo je suštinski rock sučeljavanje iz kojega se stvaraju nove tripoidne kulise. Gdje će nas odvesti rifovi niti sami ne znamo. 

Apeliramo još jednom na ostavljanje suptilnosti pred vratima Attacka, a unutar kluba slavimo teške i pomračene riffove", stoji u najavi. 

Ulaznice po cijeni od 10 kuna će se moći kupiti na ulazu kluba. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.01.2017