Thetadrom | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Thetadrom

Zdravko Milić predstavit će se svojim najnovijim ciklusom iz čije serije je jedan rad nedavno bio visoko nagrađen na prestižnom slikarskom natječaju u Italiji.

08.09.2011 - 30.09.2011 , Krk - Galerija Decumanus
  • A
  • +
  • -

U organizaciji Centra za kulturu Grada Krka u četvrtak, 8. rujna. u 20 sati  u Galeriji Decumanus u Krku otvara se izložba slika našeg eminentnog slikara i sveučilišnog profesora Zdravka Milića, koji je za svoje slikarstvo višestruko nagrađivan u nas i u inozemstvu. U Krku će se predstaviti svojim najnovijim ciklusom Thetadrom.

Kustosica izložbe u Galeriji Decumanus je Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, koja je autorica predgovora u katalogu, a koja će izložbu i otvoriti.

Zdravko Milić rođen je 1953. u Labinu. Na Accademia di Belle Arti u Veneciji diplomirao je slikarstvo 1977. godine, u klasi prof. Carmela Zottija. Na École Nationale Supérieure des Beaux – Arts u Parizu studirao je 1988. godine mozaik. Danas predaje kao izvanredni profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Član je HDLU Rijeka, HDLU Zagreb i Le Venezie Treviso (Italija). Izlaže od 1973. godine i do sada je realizirao više od 70  samostalnih izložbi, te sudjelovao na velikom broju renomiranih skupnih, žiriranih izložbi. Za svoj stvaralački rad 56 puta je nagrađivan u domovini i inozemstvu. Radovi mu se nalaze u značajnim javnim prostorima, u muzejskim i galerijskim kolekcijama, kao i u domaćim i inozemnim privatnim zbirkama.

 

Slike iz ciklusa Thetadrom moći će se  razgledati u Galeriji Decumanus u Krku do 30. rujna 2011., u redovno radno vrijeme galerije: srijedom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 12 i od 19 do 21 sat. Ulaz je slobodan.


 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 05.09.2011