The Tiger Lillies | kulturpunkt

Najave Koncert

<

The Tiger Lillies

Originalan umjetnički izraz grupe The Tiger Lillies možete doživjeti po drugi put u Zagrebu, 11. prosinca, u Kinu SC.

11.12.2012 - 12.12.2012 , Zagreb - Kino SC-a
  • A
  • +
  • -

Za sam kraj ovogodišnje ponude Žednog uha, 11. prosinca u Kinu SC, u prilici ste "po drugi put uroniti u mračni svijet grupe The Tiger Lillies, svijet spunjen blasfemijom, prostitucijom i raznim zvjerstvima, svijet kakav nas i inače okružuje, ali o kojem se rijetki usuđuju progovoriti, a samo je nekolicina od njega uspjela stvoriti originalan umjetnički izraz kakav je onaj grupe The Tiger Lillies", najavljuje organizator.

Prepuna dvorana svjedočila je prije nešto manje od dvije godine njihovom jedinstvenom performansu kojeg je sam idejni začetnik grupe Martyn Jaques svojevremeno etiketirao kao “brechtovski punk cabaret”, a koji objedinjuje brojne raznolike glazbene izraze poput gypsy swinga, ruskog i grčkog folka, talijanske opere, francuske šansone, ranog bluesa, flamenca i naravno, belinskog cabareta tridesetih. Ovaj nadareni multiinstrumentalist s glasom inspiriranim i školovanim u opernom kastrato stilu, zaštitni je znak benda - osim harmonike s kojom je priča o The Tigger Lillies krenula, ubrzo počinje svirati klavir, gitaru i ukulele. Ovu su glazbenu priču savršeno upotpunili kontrabasist i solist na glazbenoj pili Adrian Stout i udaraljkaš Adrian Huge, kojeg je David Byrne jednom prilikom opisao kao Jamesa Joycea za bubnjevima.

Ulaznice za koncert The Tiger Lilliesa po cijeni od 120 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Maldororu. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert će početi u 21.30.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.11.2012