Tijelo kao materijal | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Tijelo kao materijal

Predstava C8H11NO2, uspješnica splitske novocirkuske grupe Room 100, bit će izvedena u sklopu festivala Croatie, la voici!

Splitska novocirkuska grupa Room 100 sudjeluje u programu festivala Croatie, la voici! tromjesečnog predstavljana hrvatske kulture u Francuskoj. Tom će prilikom mladi i uspješni performeri na 29. rujna na festivalu Est-Ouest u gradu Die izvesti svoju nagrađivanu predstavu C8H11NO2.

C8H11NO2 je laureat projekta potpore mladim cirkuskim autorima Jeunes Talents Cirque Europe 2009-2010. Predstavu je režirao Jakov Labrović koji uz Antoniju Kuzmanić u igri sudjeluje i kao izvođač. Koristeći  eksperimentalni izraz, Room 100 je stvorio ekspresionističku i hibridnu kreaciju koja povezuje kontorciju, buto, breakdance, elektronsku glazbu i video dokumentarizam. U predstavi C8H11NO2 koja tematizira psihoze shizofrenika, tijela izvođača postaju materijal za modeliranje i stvaranje svojevrsnih kinetičkih skulptura na pozornici. Naslov uspješnice grupe Room 100 ujedno je i kemijska oznaka za dopamin, neurotransmiter u mozgu koji nekontrolirano reagira pri psihotičnim stanjima.

Podsjetimo, uz izvedbe C8H11NO2 na europskim festivalima, kompanija Room 100 je početkom rujna u Vilniusu radila na produkciji druge cjelovečernje predstave Seed.

KP / Izvor: Room 100

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 25.09.2012

VEZANE VIJESTI

Tjelesne skulpture

Splitska trupa Room 100 gostuje u Ženevi sa svojom eksperimentalnom predstavom C8H11NO2.

Sjeme novog cirkusa

Splitska novocirkuska trupa Room 100 u Litvi nastavlja rad na predstavi Seed, a izvođačica Antonija Kuzmanić sudjeluje u selekciji projekta Circus Next