Tijelo u stalnoj mijeni | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Tijelo u stalnoj mijeni

Predstava Transformers koju potpisuju Marin Lemić i Ida Jolić, istražuje kako dva tijela tijekom susreta jedno na drugo utječu i međusobno se preobražavaju.

07.03.2019 - 08.03.2019 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

FOTO: Iva Korenčić

  • A
  • +
  • -

U sklopu ZPC-ovog programa Koreospektar u kojem se plesači po prvi puta okušavaju u autorskom i koreografskom izričaju, u četvrtak i petak, 7. i 8. ožujka u 20 sati premijernu izvedbu ima predstava Transformers koju potpisuje dvojac plesnih umjetnika, Marin Lemić i Ida Jolić.

Predstava Transformers polazi od ideje transformativnoga tijela nalazeći vokabular kojim se na razini tjelesne ekspresije, uključujući pokret, mimiku i glas, uspostavlja komunikacija između dvaju fizičkih entiteta.

"Ostaju li transformacijski procesi zasebni ili su zbog međudjelovanja nužno dijeljeni, zrcale li se pojedinačni entiteti jedno u drugome ili se susretom promijenjeni međusobno udaljavaju? Možemo li se doista dokraja pojmiti? Kako tijelom i osjetilnošću razumijevati potrebe i htijenja drugoga tijela? Može li se tijelom komunicirati ono što jeziku izmiče?", neka su od pitanja koja predstava otvara. 

Oblikovanje zvuka i odabir glazbe potpisuje Luka Gamulin, a produkciju Ivan Mrđen.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 05.03.2019