Tijelo u virtualnoj sferi | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Tijelo u virtualnoj sferi

Na prvom izdanju ciklusa A4 predstavljaju se Jurica Mlinarec i Antonio Kutleša, umjetnik koji problematizira granice usavršavanja tijela koristeći se tehnologijom 3D ispisa.

08.03.2019 - 21.03.2019 , Zagreb - Galerija Šira
  • A
  • +
  • -

U petak, 8. ožujka u 19 sati, u Galeriji Šira otvara se izložba A4 – 1. izdanje na kojoj se predstavljaju Antonio Kutleša i Jurica Mlinarec.

A4 je nacionalni program koji povezuje studente likovnih akademija i povijesti umjetnosti, a organizira ga Galerija umjetnina u Splitu. Putem javnog natječaja na nacionalnoj razini, koji je uključivao studente sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabran je par umjetnika i povjesničara umjetnosti.

Nakon nultog izdanja i grupne izložbe na kojoj su se predstavili studenti i studentice četiriju hrvatskih sveučilišta, ovo izdanje predstavlja samostalnu izložbu Kutleše i Mlinarca sa Sveučilišta u Zagrebu, čiji prijedlog je izabrao stručni žiri.

Rad Antonia Kutleše bavi se ljudskim tijelom i sve intenzivnijim intervencijama kojima se izlaže kako bi se maksimalizirala njegova snaga i mogućnost adaptacije novim uvjetima. Umjetnik problematizira granice takvog usavršavanja sastavljanjem novog tijela pritom koristeći tehnologije trodimenzionalnog ispisa.

Više detalja o izložbi potražite ovdje.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 06.03.2019