Tišina, književnost! | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Tišina, književnost!

Ovotjedni Književni petak posvećen je književnim festivalima i tribinama.

17.05.2013 , Zagreb - Galerija Kupola
  • A
  • +
  • -

Koje je danas mjesto književnih tribina u hrvatskoj književnosti i kulturi uopće? Opstaju li one u ovom trenutku tek kao recidiv nekadašnjeg (kultnog) statusa, odnosno nekada relevantnog i etabliranog načina problematiziranja aktualnih književnih tema, ili su one još uvijek važna i prihvaćena platforma za debatiranje o književnosti, kao nečeg njoj imanentnog? Nadalje, kako se na suvremenom kulturnom zemljovidu mapiraju festivali i jesu li oni preuzeli ulogu književnih tribina, odnosno jesu li danas festivali funkcionalnija i bolja forma za promociju književnosti od književnih tribina?

O spomenutim pitanjima govorit će Miljenka Buljević, jedna od organizatorica i voditeljica književnih programa u književnom klubu Booksa, Kruno Lokotar, urednik u izdavačkoj kući Algoritam s respektabilnim festivalskim iskustvom, te Darija Žilić, pjesnikinja, književna kritičarka te voditeljica književne tribine Dekonstrukcije u Hrvatskom društvu pisaca.

Urednik i voditelj Književnog petka je Ivan Glušac. Tribina će se održati 17. svibnja u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 13.05.2013