Tito – posljednji svjedoci testamenta | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Tito – posljednji svjedoci testamenta

Uz emitiranje serijala gostovat će i redatelj Lordan Zafranović.

20.01.2012
  • A
  • +
  • -

Početak emitiranja serijala Tito – posljednji svjedoci testamenta je u petak, 20. siječnja u 19 i 21 sat. Tim povodom gostuje redatelj Lordan Zafranović koji će prvi put u opsežnom razgovoru s povjesničarem filma Danielom Rafaelićem govoriti o radu na seriji, odnosu prema liku i temi te aktualnim kontroverzama koje ga prate, a bit će vremena i za pitanja iz publike.

Dokumentarni serijal baziran je na intimnim uspomena ljudi koji su poznavali Tita u raznim okolnostima, različitim povijesnim razdobljima i životnim fazama. Uz samo objavljivanje serijala vežu se brojne pravne i ideološke kontroverze. 

U 19 sati bit će prikazana sedma epizoda pod nazivom Stvaranje koja se bavi 1943. i 1944. godinom, partizanskim rovovima, drugim zasjedanjem AVNOJ-a i posljednjom neprijateljskom ofenzivom - desantu na Drvar. Poseban dio ovog nastavka bavi se intimnim odnosom Tita i njegove tajnice Zdenke te rastankom od svoje tadašnje životne družice Herte Hass. U 21 sat pogledajte 13. epizodu pod nazivom 777, koju autor naziva umjetničkom epizodom, a donosi iskustva Titovih suvremenika od 1965. do 1970. U ovom nastavku pojavljuju se Miroslav Krleža, Arsen Dedić, Želimir Žilnik itd.  

Ulaznica za jedan session (film + razgovor) je 20 kn, a za oba je 30 kn.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 16.01.2012