Titraji | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Titraji

Rad je nadahnut razmišljanjima o percepciji plesa, osjetima koji sudjeluju u njoj, kinestetičkoj empatiji i istraživanjima o aktivnosti zrcalnih neurona.

15.03.2012 - 18.03.2012 , Zagreb - Galerija Nano

Zrcalni neuroni djeluju na razini osjeta, a ne tumačenja, i zato je empatija brža od racionalnog razumijevanja. Na toj razini razumijeva se i pokret. 

Empatiju koju osjećamo i kinestetičko iskustvo koje dobivamo gledanjem plesača možda možemo objasniti djelovanjem zrcalnih neurona. Ali, je li u tom slučaju presudno iskustvo gledatelja, ili umijeće plesača, njegova / njena virtuoznost; drugim riječima, je li lakše povezati se s kretnjom kakvu smo i samu nekada napravili, ili s pokretom kakav je našem tijelu nepoznat i nije ga u stanju napraviti? Je li uopće presudno to što vidimo, ili je kinestetički osjet moguć i bez pomoći vizualnog osjeta? Kakvu ulogu u tom procesu ima glazba? I konačno, kakvo značenje svaki gledatelj upisuje u viđeno? 

Ideju i koreografiju potpisuje Zrinka Šimičić Mihanović, a plesači su Iva Hladnik, Ivana Pavlović i Zrinka Šimičić Mihanović.

Izvedbe su najavljene za 15. ožujka u 19 sati, 16. i 18.  ožujka u 19 i 20 sati te 17. ožujka u 20 sati. Zbog malog broja mjesta svoj dolazak potvrdite na broj 095 832 8682 ili na zrinka.simicic@gmail.com

 


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 12.03.2012