Tjedan suvremenog japanskog filma | kulturpunkt

Najave Filmske večeri

<

Tjedan suvremenog japanskog filma

U sklopu ciklusa japanskog filma u Tuškancu će biti predstavljeno sedam dugometražnih igranih filmova te dva animirana filma.

29.09.2014 - 05.10.2014 , Zagreb - Kino Tuškanac

FOTO: Jai Mansson

  • A
  • +
  • -

Mačka napušta dom, debitantski rad redateljice Nami Iguchi otvorit će ovogodišnji ciklus suvremenog japanskog filma. Ovim filmom Iguchi je 2004. osvojila nagradu Japanskog udruženja redatelja kao najbolja mlada redateljica. Na programu slijedi visoko estetizirano Plavo proljeće, adaptacija mange Taiyoa Matsumota, sa pop/rock soundtrackom  i Ryûhei Matsudom u glavnoj ulozi.

U psihološkoj drami Četrnaest (2007.) redatelja Hiromasa Hirosue, protagonistica se kao učiteljica vraća u razred među četrnaestogodišnje učenice te njihove učitelje i učiteljice, sa željom da ponovno proživi i iskupi najtraumatičnije godine vlastitog djetinjstva, svoje četrnaeste godine koje nakon mladenačkog nasilnog ispada ne može prerasti. Na programu su i dvije stilski različite komedije: dosljedno glumljena i režirana crnohumorna Prljava afera Matcugane (2006.) te erotska melodrama neočekivanih dramaturških obrata Žeravica. Još jedna borba – Urota, inače dvanaesti film u seriji yakuza filmova čiji je začetnik Kinji Fukasaku, a redateljski debi Hajimea Hashimotoa

Pacchigi! Ljubav i mir svojevrsni je nastavak filma Pacchigi! iz 2005., koji je prikazan u kinu Tuškanac 2009. godine pod naslovom Jednom ćemo to nadvladati. Ljubav i mir je priča o korejskoj obitelji koja živi u Japanu, o problemu zainichi Korejaca, stranaca "s prebivalištem u Japanu". U vikend matinejama bit će dva japanska horora iz serije Ukleta škola (Gakkou no kaidan), a za ljubitelji anime Vrt riječi i 5 centimetara u sekundi.

Program će u kinu Tuškanac trajati od 29. rujna do 5. listopada, a više o filmovima možete pronaći ovdje

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 29.09.2014