Tjedan u Tuškancu | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Tjedan u Tuškancu

U kinu Tuškanac možete pogledati reviju novih talijanskih filmova, selekciju iz programa Filmski klub i Pametno kino te nezaobilaznog Gazdu Darija Juričana.

07.11.2016 - 12.11.2016 , Zagreb - Kino Tuškanac
  • A
  • +
  • -

Ovogodišnja revija suvremenog talijanskog filma započinje melodramom Pogrešna priča iz 2014. godine redatelja Gianluce Marie Tavarellija, a nastavlja se s pet zanimljivih, i tematski i filmskim postupkom vrlo različitih filmova redatelja srednje generacije kojima je dodirna točka raznovrsnost pristupa mladoj generaciji koja nosi glavne uloge u svim filmovima.

Tuškanački ciklus Propustili ste …pogledajte ponavlja ekranizaciju stvarne dirljive životne priče Sabine K., odličnu čileansku humornu dramu Gloria, intrigantni dokumentarac Gazda, film koji "nije film o Ivici Todoriću", a donosi i novi film Bruna Dumonta Zaljev luđaka prikazan na Vukovarskom festivalu. 

A filmofile će u ovotjednom klubu dočekati rumunjski film Rekonstrukcije iz 1968. godine koji je u anketi rumunjskih filmskih kritičara 2008. proglašen najboljim rumunjskim filmom svih vremena.

U subotnjem Pametnom kinu najmlađu tuškanačku publiku zabavit će dogodovštine Medvjedića Paddingtona i nova kreativna radionicu. 

Detaljan program potražite ovdje.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.11.2016