Tolja za ravnatelja! | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Tolja za ravnatelja!

Upravno vijeće Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) prihvatilo je kandidaturu Slavena Tolja za mjesto ravnatelja.

  • A
  • +
  • -

Njegovo će imenovanje predložiti riječkom Gradskom vijeću, koje će biti krajem rujna, potvrdio je Slaven Tolj za Dubrovački vjesnik.

Upravno vijeće MMSU-a čine predsjednica Maja Franković te članice Gordana Petrović i Diana Zrilić. Upravno vijeće početkom rujna utvrdilo je da Tolj ispunjava sve uvjete za imenovanje na ravnateljsko mjesto pa je zatraženo mišljenje stručnoga vijeća MMSU-a o njegovu četverogodišnjem programu. Na natječaj za imenovanje ravnatelja MMSU-a pristigla je samo Toljeva prijava.

Slaven Tolj rođen je 1964. godine u Dubrovniku. Djeluje kao multimedijalni umjetnik i kustos. Od 1988. voditelj je dubrovačke Art radionice Lazareti u kojoj je organizirao velik broj izložbi, kazališnih predstava, filmskih i glazbenih zbivanja. Bio je hrvatski selektor 51. venecijanskog bijenala (2005.). Izveo je brojne performanse i akcije u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Izvor: Dubrovački vjesnik

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.09.2012