Tolja za ravnatelja! | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Tolja za ravnatelja!

Upravno vijeće Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) prihvatilo je kandidaturu Slavena Tolja za mjesto ravnatelja.

Njegovo će imenovanje predložiti riječkom Gradskom vijeću, koje će biti krajem rujna, potvrdio je Slaven Tolj za Dubrovački vjesnik.

Upravno vijeće MMSU-a čine predsjednica Maja Franković te članice Gordana Petrović i Diana Zrilić. Upravno vijeće početkom rujna utvrdilo je da Tolj ispunjava sve uvjete za imenovanje na ravnateljsko mjesto pa je zatraženo mišljenje stručnoga vijeća MMSU-a o njegovu četverogodišnjem programu. Na natječaj za imenovanje ravnatelja MMSU-a pristigla je samo Toljeva prijava.

Slaven Tolj rođen je 1964. godine u Dubrovniku. Djeluje kao multimedijalni umjetnik i kustos. Od 1988. voditelj je dubrovačke Art radionice Lazareti u kojoj je organizirao velik broj izložbi, kazališnih predstava, filmskih i glazbenih zbivanja. Bio je hrvatski selektor 51. venecijanskog bijenala (2005.). Izveo je brojne performanse i akcije u Hrvatskoj i inozemstvu. 

Izvor: Dubrovački vjesnik

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.09.2012