Tradicija groteske i apsurda | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Tradicija groteske i apsurda

U sklopu festivala Zadar snova, Aleksandra Niemczyk adaptira predstavu Kralj Ubu Alfreda Jarrya u izvedbenu instalaciju.

14.08.2017 , Zadar - Forum

Aleksandra Niemczyk magistirala je Likovne umjetnosti i litografiju a drugi magisterij je na filmskoj režiji, koji je nedavno obranila na Film Factory Sarajevo pod mentorstvom čuvenog Béle Tarra. Fuzija ovih dvaju interesa često rezultira međudisciplinarnim spojem izvedbenih umjetnosti i projekata pokretnih slika.

Za vrijeme umjetničke rezidencije na 21. Zadru snova adaptira predstavu Kralj Ubu iz 1896 Alfreda Jarrya u izvedbenu instalaciju. Njena adaptacija stavlja poseban naglasak na tradicije groteske i apsurda kako bi prikazala zloupotrebe političke moći i opasnosti koje nose diktatorski ustroji.

Građenje narativa i vizualnih simbola uključuje i niz radionica s lokalnim građanstvom kako bi samu predstavu uklopili u zadarsku stvarnost.

Početak je predviđen za 19 sati kada predstava počinje 'curiti' iz raznih dijelova poluotoka slijevajući se prema zadarskom Forumu gdje se oko 19.30 sati očekuje vrhunac zapleta te epilog.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 14.08.2017