Tradicija za dobar cilj | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Tradicija za dobar cilj

Izvorišta, radijska emisija posvećena world music/etno glazbi došla je do svojeg 100. izdanja i tim povodom organizira benefit koncert za udrugu Are You Syrious?

10.12.2016 , Zagreb - Močvara

Nakon nekoliko godina objavljivanja podcasta na potlista.com te sada već treće sezone na Radio Studentu, Izvorišta odrađuju i svoj prvi koncertni program.

Prava legenda hrvatske etno scene, Dunja Knebl se tradicijskom glazbom bavi više od 20 godina. S raznim glazbenicima objavila je 13 studijskih albuma, a u posljednje vrijeme djeluje s grupom Kololira s kojom je objavila dva iznimno hvaljena albuma – "Tamo doli" i "I Mara i cvetje". Nastao iz etnOrkestra, Kazan već nekoliko godina izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu. Do sada su objavili jedan EP, a trenutno rade na novom materijalu. Ovaj koncert će biti prva prilika predstaviti neke nove članove grupe.

Kaira Kela je "domaći", zagrebački afro groove bend. Okupio ga je Ismaila Commi Balde, senegalski glazbenik koji je u svojoj karijeri nastupa i sa Seckou Keitom, a koji od 2013. živi u Hrvatskoj. Sastavljen od glazbenika iz Senegala, Hrvatske, ali i Izraela te Slovenije, Kaira Kela izvodi isključivo autorske pjesme zasnovane na tradicijskim zapadnoafričkim ritmovima i melodijama, ali i "nabrijane" zapadnjačkim glazbenim stilovima. Čiribilu je novo ime na hrvatskoj etno sceni, ali njegovi članovi, Marta Kolega, Nikola Švenda i Zlatko Ratkajec, već duže vremena, svatko na svoj način, istražuju tradicijsku glazbu iz cijelog svijeta. Za Čiribilu će ovo biti jedno od prvih predstavljanja zagrebačkoj publici.

Prije, između i nakon nastupa bendova world music DJ selekcija u izvedbi DJ Emira (Izvorišta). Sav profit ostvaren prodajom ulaznica za ovaj koncert biti će doniran za potrebe udruge Are You Syrious? Koncert organiziraju udruge Lisac Ivo i Udruženje za razvoj kulture "URK", a odvija se u sklopu programa Začarana Močvara.

Koncert u subotu, 10. prosinca, počinje u 22 sata, a ulaz je 40 kuna. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.12.2016