Tradicionalni cirkus u fokusu | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Tradicionalni cirkus u fokusu

Španjolska umjetnica Ingrid Esperanza izvodi predstavu Zendra, temeljenu na tradicionalnoj vještini hair hanginga.

20.11.2015 , Split - Judino drvo
  • A
  • +
  • -

U petak, 20. studenog, održava se drugi dio realizacije projekta Tasmanijski cirkus, Commodore 64, ... Stari cirkus?. Projekt je to interdisciplinarnog i edukativnog karaktera koji u fokus javnosti stavlja pomalo zaboravljene tehnike tradicionalnog cirkusa u izumiranju, reanimira ih suvremenim metodama, te pokušava iznova zainteresirati publiku i umjetnike za polje izvedbe koje suvremeni artisti sve manje prakticiraju.

Nositelj projekta, Pozitivna sila (ROOM 100)  ugostiti će španjolsku umjetnicu Ingrid Esperanzu koja će u Judinom drvu izvesti svoju solo predstavu Zendra.

Predstava je temeljena na tradicionalnoj vještini hair hanginga koja se izvodi, kako se iz naziva dade naslutiti, tako što izvođačica visi obješena samo za vlastitu kosu. 

Splitska izvedba Zendre biti će jedinstveni performans prilagođen specifičnom prostoru Judinog drva kojoj će prethoditi kraća rezidencija umjetnika u splitskoj HALI 100. Ova danas rijetka, ali impresivna vještina ovdje uspješno demonstrira koliko plodan i zanimljiv spoj tradicionalnog i suvremenog pogleda može biti…

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji od utorka, 17. studenog u Goli ± Bosi design hostelu po cijeni od 30kn i na dan predstave na vratima kluba po cijeni od 40kn.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 19.11.2015