Trafik: Jalova | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Trafik: Jalova

Treći dio istoimenog kazališnog triptiha problematizira jalovost kroz niz tema, među kojima posebno mjesto imaju koncept ženskosti, majčinstvo te pitanje roda.

25.10.2013 , Osijek - Hotel Royal

Riječko Tranzicijsko-fikcijsko kazalište (TRAFIK) gostuje s predstavom Jalova, trećim dijelom istoimenog kazališnog triptiha, autorice i redateljice Magdalene Lupi Alvir.  

Jalova je nastala je kao dio programa Europske prijestolnice kulture Maribor 2012., u koprodukciji KUD Borza iz Maribora i TRAFIK-a. Izvođači u predstavi su Daria Lorenci Flatz, koja je za ovu ulogu dobila Nagradu Mediteran Novog lista na 20. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci te Marin Alvir, ujedno i skladatelj predstave. Suradnica za scenski pokret je Selma Banich, a oblikovateljica svjetla Lara Badurina.

Izvedba predstave kreće se na granici kazališnog, performativnog i dokumentarnog, a jalovost se problematizira kroz niz tema među kojima su koncept ženskosti, majčinstvo, pitanje roda općenito ili nemogućnosti začeća konkretno, ali i u svjetlu šireg društveno-političkog konteksta.

Predstava će biti izvedena 25. listopada u prostoru dvorane osječkog Hotela Royal u 19.30 sati, u okviru programa Barutana 013, koji tijekom listopada i studenoga ugošćuje nove multimedijalne, plesne i scenske izvedbe, koncerte i filmske večeri. Dan ranije, u četvrtak, 24. listopada u 18 sati, na trećem programu Hrvatskoga radija, u emisiji Radio atelje, premijerno će biti emitirana radio drama Jalova, u režiji Mislava Brečića.

Fotografija: M. Angelini

 

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 23.10.2013