Traganja i traženja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Traganja i traženja

Osijek će ugostiti izložbu troje umjetnike mlađe generacije, Petre Mrše, Nevena Petrovića i Davora Konjikušića.

11.10.2014 - 26.10.2014 , Osijek - Galerija Kazamat
  • A
  • +
  • -

"Potaknuta bijegom od rutine svakodnevice, u svom obiteljskom okruženju pronalazim odmak, zonu odmora oslobođenu normi i nametnutih okvira blaziranog društva. Neuralgična točka te zone svijet djeteta, mog nećaka Lovre. Kako živimo u različitim gradovima, htjela sam iskustvo druženja s njim obnavljati i dok ga nema, te sam odlučila raditi apstraktne fotografije čiji će proces nastanka biti vođen prema pravilima koja važe u njegovom svijetu koji mi je trenutno neraspoloživ", o svom projektu Rijeka_River napisala je Petra Mrša.

"Rodnom gradu pristupam kao življenom prostoru kojega poznajem iskustveno, ali gradsku svakodnevicu mapiram osvještavajući vlastitu dugogodišnju izmještenost iz grada. Pri tome izostavljam vlastite biografske (memorijske) poveznice uz lokacije koje svjedoče o prostornim transformacijama. Najočitije promjene u morfologiji prostora vidljive su na periferiji, kao posljedice razvoja suvremenog grada i potrošačkog društva", o Kulisi je napisao Neven Petrović

"Genogram kao serija obiteljskih fotografija, pejzaža, odnosno mjesta koja gledam pasivno sa strane i sa vremenskom distancom od skoro 20 godina nije fotografska serija. Za mene je to proces, defragmentiranje prošlosti, procesuiranje i na kraju suočavanje kroz samu činjenicu da posve intimnu priču izlaganjem činim javnom. Iznošenjem na vidjelo iznosim traume i nasljeđe te objektivacijom dolazim do vanjskog pogleda", o svom radu napisao je Davor Konjikušić.

Izložba Traganja i traženja bit će otvorena od 11. do 26. listopada u osječkoj Galeriji Kazamat.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 10.10.2014