Tragovi koji ostaju | kulturpunkt

Najave Performans

<

Tragovi koji ostaju

Pogledajte multimedijalni performans Trag/Trace/Spur u kojem se konfrontiraju i suodnose animirana slika na staklu, plesni pokret i zvuk.

27.09.2012 - 29.09.2012 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti

Trag /Trace /Spur je multimedijalni, eksperimentalni performans Michaele Müller, Zrinke Šimičić Mihanović i Fa Ventilata, u kojem se konfrontiraju i suodnose animirana slika na staklu, plesni pokret i zvuk, odnosno glazba. 

Iz njihove međusobne uvjetovanosti i interakcije proizlaze jezik i značenje ovog performansa. Svaka izvedba razvoj je prethodne i ishodiše sljedeće; svaki od umjetnika procesuira senzoričke informacije kroz vlastiti medij, stvarajući tako novi stimulus/senzoričku informaciju za ostale, a tek pogled i iskustvo gledatelja objedinjuju niz informacija u vlastitu značenjsku sliku. Priroda sva tri medija je nestalna: u plesu pokret, u animaciji slika, u glazbi zvuk, u trenutku nastanka već nestaju, ustupajući mjesto onome što slijedi. Tragovi koji ostaju tek su niz zabilježenih trenutaka, što kroz drugi medij poprimaju na trenutke posve novo značenje.

Izvedbu možete pogledati 27., 28. i 29. rujna, u terminima u 19 sati i 21 sat u zagrebačkom Muzeju za suvremenu umjetnost

 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 20.09.2012