Tragovi proživljene traume | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Tragovi proživljene traume

Izložba triju serija mladog fotografa Ivana Gundića donosi radove obilježene temama traume, sjećanja, zaborava i vremena.

20.10.2017 , Koprivnica - AK Galerija
  • A
  • +
  • -

U petak, 20. listopada, s početkom u 21 sat AK galerija predstavlja tri fotografske serije mladog koprivničkog fotografa Ivana Gundića

Serije F44: Oblivioni aut simulate, Mravince 2017 – traume na zemlji i Rane predstavljaju recentniji rad mladog autora, a određuju ih zajedničke tematske poveznice - trauma, sjećanje, zaborav i vrijeme.

Kako stoji u tekstu kataloga Tanje Špoljar i Bojana Koštića, "Tri, na prvi pogled potpuno različite serije fotografija, spaja potreba autora da zabilježi mjesta koja su proživjela traumu. Mjesta su to (ispreplitanja) tišine - bilo da naznačuju prostor svakodnevne traume, eksplicitne oznake na tijelu koje je traumu prošlo ili su prazna mjesta, linearni pejzaži. Pitamo se jesu li nastale jer autor želi zapamtiti i sačuvati ili su i način suočavanja s vlastitim strahom i traumom?". Gundićeve su fotografije, stoji u najavi, "simulacije, tragovi proživljene traume".

Ivan Gundić rođen je u Koprivnici 1993. godine. Studira na katedri za fotografiju Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu. Aktivni je član kreativne platforme Klubvizija u sklopu SC-a Zagreb. Poseban interes pokazuje za eksperimentiranje medijem fotografije, alternativnim poimanjima procesa i tehnika fotografiranja, kao i kombiniranjem fotografije i izvedbenih umjetnosti. Živi i radi u Zagrebu i Koprivnici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 18.10.2017