Transeurope: pregledi portfelja | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Transeurope: pregledi portfelja

Otvoren je natječaj za subvenciju putnih troškova putovanja na pregled portfelja koji će se u sklopu ovog projekta održati u Ateni.

ROK: 30.04.2018

Ured za fotografiju, Akademija dramske umjetnosti (ADU) i Organ Vida – hrvatski partneri u međunarodnom projektu Transeurope – pozivaju sve zainteresirane hrvatske fotografe/kinje i umjetnike/ice koji/e rade u mediju fotografije da se prijave na natječaj za subvenciju troškova putovanja na pregled portfelja koji će se u sklopu ovog projekta održati od 21. do 23. lipnja 2018. u Ateni.

Ovo trodnevno događanje okuplja oko 70 odabranih fotografa i vizualnih umjetnika koji će imati priliku upoznati renomirane europske stručnjake na području fotografije – od ravnatelja muzeja ili festivala, preko kustosa, istraživača, urednika, pa do kreativnih direktora. Svim odabranim sudionicima omogućit će se prilika za pet unaprijed dogovorenih sastanaka sa stručnjacima.

Ured za fotografiju subvencionirat će troškove putovanja za dvoje hrvatskih fotografa/kinja (povratna zrakoplovna karta Zagreb-Atena-Zagreb). Ostale troškove (smještaj i naknada za sudjelovanje na pregledu portfelja) trebat će podmiriti o vlastitom trošku.

Dvoje sudionika odabrat će žiri sačinjen od predstavnika triju hrvatskih projektnih partnera: Ureda za fotografiju, Akademije dramske umjetnosti i Organa Vida. Naknada za sudjelovanje (u slučaju odabira) na pregledu portfelja iznosi ukupno 100 eura i uplaćuje se organizatorima Transeurope projekta nakon što se izvrši odabir.

Više informacija potražite ovdje.
Rok za prijavu na ovaj natječaj je 30. travnja.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 13.04.2018