Transparentni prostori pretapanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Transparentni prostori pretapanja

Na svojoj trinaestoj samostalnoj izložbi Nina Iris Bešlić predstavlja dva rada, od kojih je drugi osmišljen upravo za prostor Salona Galić.

27.09.2016 - 11.11.2016 , Split - Salon Galić

Izložba Cross Dissolve II – Pretapanja vizualne umjetnice Nine Iris Bešlić otvara se 27. rujna u 20 sati u Salonu Galić. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Anita Kojundžić-Smolčić

"Danas, više nego ikad, pojmovi javnog i privatnog su gotovo nerazdvojivi budući da politika kasnog kapitalizma namjerno briše granice kako bi izvukla vlastiti interes, a privatne osobe pretvorila u konzumente i političke poslušnike. Kako nestaje javni prostor, tako polako blijedi i ideja privatnosti u dobu elektronske, virtualne stvarnosti.

Čini se da Nina složenom optičkom igrom pokušava produbiti i učiniti višeslojnom takvu ideju i izbjeći zamke slika/simulakruma koje nas okružuju. Nasuprot njihovoj hiperrealnosti (prikazuju stvarnost stvarniju od nje same), Nina stvara halucinatorne, bezobrisne, fluidne scene koje se odmiču od stvarnosti kakvu percipiramo trijeznog uma. Za razliku od simulakruma, Ninin rad je topao i inkluzivan", zapisala je o izložbi Anita Kojundžić-Smolčić.

Izložba ostaje otvorena do 11. studenog.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.09.2016