Treća dimenzija putovanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Treća dimenzija putovanja

Izložba Naopako Vedrana Perkova odvija se u sklopu projekta Katamaran Art u čijem je središtu razmjena ideja između regionalnog centra i male otočke sredine.

05.06.2018 - 24.06.2018 , Jelsa - Galerija Kravata

FOTO: Katamaran Art / Facebook

U Galeriji Kravata u Jelsi otvorena je izložba Vedrana Perkova Naopako / Awry, organizirana u sklopu šireg projekta Katamaran Art.

Riječ je o zajedničkom izložbenom programu Muzeja općine Jelsa i splitske Galerije umjetnina koji uključuje ciklus izložbi koje će se od lipnja do kolovoza naizmjenično predstaviti u Jelsi i Splitu.

Sam naziv referira se na jednu od najprometnijih katamaranskih linija na Jadranu, Split-Jelsa, kojom se svake godine, osobito u ljetnim mjesecima, preveze na tisuće putnika. Cirkulacija ljudi i roba prvenstveno je vezana uz turizam i svakodnevni život domicilnog stanovništva. S druge strane, kako se ističe u najavi organizatora, Katamaran Art želi aktualizirati onu treću, jednako važnu dimenziju putovanja. Naravno, riječ je o prometu ideja, u konkretnom slučaju onih umjetničkih. Projektom se prepoznaje obaveza regionalnog centra i njegove krovne muzejske institucije da podupire umjetnički život u širem okruženju, te uvažava želja i potreba jedne manje sredine da u njemu aktivno sudjeluje. 

Vedran Perkov rođen je u Splitu 1972. godine. Diplomirao je slikarstvo 2002. na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu, u klasi prof. Diega Esposita. Radi kao docent slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika u Splitu i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlagao je na samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Osim izlagačkom djelatnošću bavi se i kustoskom aktivnošću. Dobitnik je Nagrade Radoslav Putar 2007. godine, Velike nagrade 35. Splitskoga salona, također 2007. godine te treće nagrade T-HT Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Izložba ostaje otvorena do 24. lipnja 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.06.2018