Treća Drugost | kulturpunkt

Najave Promocija

<

Treća Drugost

Udruga studenata Inicijativa kulturalnih studija najavljuje promociju trećeg izdanja časopisa za kritičke kulturalne studije Drugost.

17.02.2012 , Rijeka - Tunel

Studentski časopis za kritičke kulturalne studije Drugost, namijenjen je, kako akademskoj zajednici, tako i široj populaciji jer na znanstveno-teorijski način obrađuje elemente svakodnevnog društveno-kulturnoga života. Radom u uredništvu, pisanjem i objavom radova i interdisciplinarnom suradnjom omogućuje se praktični rad studentima i studenticama te njihova afirmacija kao mladih znanstvenika. Takvim oblikom potpore omogućuje se podizanje kvalitete studija, ali i budućeg akademskog i šireg kulturno-kritičkoga djelovanja.

Kako kažu iz uredništva: "Časopis kao produkt opširnijeg djelovanja teži osvještavanju kritičkog načina razmišljanja o svim (i)relevantnim kulturalnim fenomenima i obrascima današnjice. Nadamo se da će Drugost pomoći u etabliranju kulturalnih studija kao akademske discipline koja do sada nema sustavnog tiskanog oblika reprezentacije u Hrvatskoj, ali i afirmaciju riječkog Odsjeka za kulturalne studije sa svojim studentima i studenticama kao relevantnim kritičarima i kritičarkama društva i kulture".

U trećem izdanju časopisa objavljeno je devet radova studentica i studenata iz različitih područja humanističkih znanosti s riječkog, zagrebačkog i novosadskog sveučilišta. Ovaj broj donosi i intervju s poznatom riječkom muzikologinjom, profesoricom Odsjeka za kulturalne studije, Dianom Grgurić, koja govori o vlastitom pristupu  glazbi. 

Osim tiskanog izdanja časopisa, dostupno je i online izdanje koje besplatno možete preuzeti ovdje. Promocija trećeg broja časopisa Drugost održat će se u klubu Tunel u Rijeci, 17. veljače u 19 sati.

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 13.02.2012