Treći prostor za treći sektor | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Treći prostor za treći sektor

Skup Dječje knjižnice i civilno društvo sadržavat će izlaganja knjižničara koji će predstaviti programe i projekte koje knjižnice provode u suradnji s udrugama.

18.03.2016 , Zagreb - Knjižnica Medveščak
  • A
  • +
  • -

Hrvatsko knjižničarsko društvo i Knjižnica Medveščak organiziraju stručni skup Dječje knjižnice i civilno društvo 18. ožujka od 9.30 sati u Knjižnici MedveščakProgram će biti sastavljen od uvodnih izlaganja, razmjene dobre prakse i rasprave, a postavljena će biti i prigodna edukativna izložba.

Stručni skup Dječje knjižnice i civilno društvo, koji se tradicionalno održava od 2006. godine, tematski će se baviti suradnjom knjižnica i organizacija civilnog društva, promišljanjem o važnosti volonterskog rada, osvješćivanjem i poticanjem djece i mladih za aktivno sudjelovanje u društvu, mogućnostima rješavanja problema koji su od javnog interesa za veće ili manje skupine građana.

Razmjena dobre prakse sadržavat će izlaganja knjižničara koji će predstaviti programe i projekte koje knjižnice provode u suradnji s udrugama civilnog društva. Primjeri dobre prakse obuhvatit će programe i projekte kojima knjižnice i udruge zajednički doprinose dobrobiti djece i mladih, uče ih aktivnom sudjelovanju u društvu i potiču na rješavanje problema koji su od javnog interesa za užu ili širu zajednicu te ukazuju na važnost volonterskog rada.

Uvodna izlaganja održat će Ivana Kordić, voditeljica zagovaranja i razvoja, Volonterski centar Zagreb, Mario Hilbert, Odsjek za komparativnu književnost i bibliotekarstvo, Filozofski fakultet, Univerzitet u Sarajevu, Grozdana Ribičić, viša knjižničarka, voditeljica Odjela za djecu i mlade, Gradska knjižnica Marka Marulića, Split.

Rok za prijavu nazočnosti (bez izlaganja) je 11. ožujka, a cjelokupni program potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 02.03.2016