Trenutačne čestice koje plešu i nestaju | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Trenutačne čestice koje plešu i nestaju

Ususret 12. Vox Feminae Festivalu glazbeni kolektiv Down the Rabbit Hole održava izvedbu pod nazivom Vibrancy.

29.09.2018 , Zagreb - Centar za kulturu Trešnjevka

Ususret 12. Vox Feminae Festivalu, Prostor rodne i medijske kulture K-zona zagrebačkoj publici predstavlja glazbeni kolektiv Down the Rabbit Hole, koji će u subotu, 29. rujna u 20 sati u CeKaTe-u održati izvedbu pod nazivom Vibrancy.

Riječ je o interpretaciji djela Thirteen Changes Pauline Oliveros, koje poziva glazbenike/ce da urone u svijet "atomskih slika - rotirajućih molekula - trenutačnih čestica koje plešu - nestaju".

Down the Rabbit Hole je glazbeni kolektiv osnovan u ljeto 2017. koji čine klarinetistica Filipa Botelho (Portugal), udaraljkašica Kaja Farszky (Hrvatska) i violončelistica Hanna Kölbel (Njemačka). Glazbenice su dio inovativne scene posvećene suvremenoj glazbi, u okviru koje neprestano traže proširene tehnike i oblike izvođenja.

Centralni program dvanestog Vox Feminae Festivala održat će se od 3. do 7. listopada u CeKaTe-u i društveno-kulturnom centru Šesnaestica i bit će posvećen stvaralaštvu žena i problematiziranju pitanja roda kroz bogat filmski, diskusijski, radionički i zabavni program. Festivalski program bit će objavljen sredinom rujna.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.09.2018