Tribine o Programu podrške | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Tribine o Programu podrške

Zaklada "Kultura nova" u sklopu javne rasprave o Programu podrške 2013 poziva sve zainteresirane na tribine u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. 

26.04.2013 - 30.04.2013 , Osijek - Muzej Slavonije , Zagreb - Tribine Grada Zagreba
  • A
  • +
  • -

Zaklada "Kultura nova" je u 2012. pripremila i provela Pilot program podrške u okviru kojega su dodijeljena bespovratna sredstva za projekte i programe organizacija civilnog društva koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti, a provode se u 2013. godini. U cilju pripreme što kvalitetnijih sljedećih programa podrški za udruge i umjetničke organizacije, u siječnju je provedena je prva faza javne rasprave, online javno savjetovanje o Pilot programu podrške. Tijekom javnoga savjetovanja prikupljena su mišljenja, komentari i prijedlozi na temelju kojih je izrađen prijedlog programa podrške koji će se ove godine provoditi.  

U drugoj fazi javne rasprave, Zaklada "Kultura nova" organizira javne tribine s predstavnicima zainteresirane i stručne javnosti na kojima će se raspravljati o predloženim uvjetima, pravilima i kriterijima u prijedlogu Programa podrške. Na tribinama će sudjelovati predsjednica Upravnog odbora Emina Višnić, zamjenik predsjednice Upravnog odbora Marin Lukanović, upraviteljica Zaklade Dea Vidović te stručna suradnica Danijela Šavrljuga Todorović, a moderirat će Ana Žuvela iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose.  

Prva od četiri tribine bila je održana 22. travnja u MKC Split, a druga 23. travnja Savezu udruga Molekula u Rijeci. U Osijeku će tribina biti održana 26. travnja u 12 sati u Muzeju Slavonije, a ona završna u Zagrebu zakazana je za podne 29. travnja u prostoru Tribina Grada Zagreba

Nacrt prijedloga Programa podrške 2013 dostupan na mrežnim stranicama Zaklade.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 23.04.2013