Trideset sekundi više | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Trideset sekundi više

Projekt Kratke elektronske forme sastoji se od godišnjih natječaja, izložbi i prezentacija radova elektronske umjetnosti.

  • A
  • +
  • -
U produkciji KEF-a prevladavaju kratki video radovi, ali i animacije, web-banneri i  stranice koji se mogu pregledati za 30 sekundi, dok se posebna pažnja poklanja i audio produkciji. KEF je otvoren ne samo za umjetnike i umjetnice već i za sve druge zainteresirane sudionike i sudionice. 

Projekt će u berlinskom Muzeju američke umjetnosti (MOAA) predstaviti Nebojša Milikić, inicijator, koordinator i povremeni sudionik ovog projekta. Kristijan Lukić o projektu piše :"KEF (Sajam Kratke elektronske forme) je festival koji je nastao iz potrebe da se produkcija digitalne umetnosti predstavi javnosti i da ono što nastaje uglavnom kao kućna produkcija dobije određeni institucionalni reprezentacijski okvir. Namera festivala je bila da se izbegne elitistički karakter, što sledi osnovnu zamisao urednika KEF-a Nebojše Milikića o egalitarnom karakteru umetnosti i njenoj društvenoj ulozi".

Posljednji, jedanaesti natječaj KEF-a, raspisan je na području gotovo čitave bivše Jugoslavije. Tema natječaja je bila "Još 30 sekundi u exyu" dok se od sudionika i sudionica tražilo da podsjete, zabilježe ili predvide još 30 sekundi u bivšoj Jugoslaviji. Rezultati natječaja na izvjestan način reflektiraju ostatke jugoslovenskog kulturnog i političkog prostora, a vidjeti ih možete ovdje. Nagradu žirija, koji je, kao i prošle godine, radio javno, kroz on-line debatu, dobio je rad mali program Aleksandre Obradović i Slobodana Stošića

Osim toga, natječaj na temu "Još 30 sekundi u exyu" i dalje je otvoren, što znači da svoje radove još uvijek možete poslati i o tome bavijestiti organizatore na koord@kef.rs. Glasanje za nagradu publike također je otvoreno, a nju će dobiti rad koji izazove najproduktivniju diskusiju. Posebne će nagrade dobiti najbolji diskutant i najbolja diskutantkinja. 

Izvor: KEF / Kulturni centar Rex 
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.01.2011