Trnjeraj! | kulturpunkt

Najave Projekt

<

Trnjeraj!

Akupunktura grada predstavlja nesvakidašnji događaj koji će se u organizaciji Društva arhitekata Zagreba održati u naselju Savica zagrebačkog kvarta Trnje.

21.09.2013

U subotu, 21. rujna, javnosti će biti predstavljeno sedam izvedenih projekata koje su osmislili i realizirali mladi arhitekti s ciljem uljepšanja kvarta i poboljšanja kvalitete života njegovih stanovnika. 

U sklopu međunarodnog projekta City Acupuncture (Akupunktura grada) održana je radionica na kojoj su mladi stručnjaci (arhitekti, dizajneri, likovni umjetnici građevinari i brojni drugi) predložili male i jeftine zahvate kojima će osvježiti lice kvarta.

Osim razgledavanja nastalih rješenja koje započinje u 16 sati ispred tržnice Savica u ulici Ljerke Šram, u suradnji s Močvarom i Pogonom Jedinstvo organiziran je cjelodnevni program koji uključuje brojne zabavne i poučne sadržaje za sve naraštaje. Radionica namještaja od istrošenih automobilskih guma, vožnja skelom preko rijeke Save, Street Workout Performance, filmska projekcija na otvorenom, koncert Trip to Zion DJ-eva i Močvarin sajam ploča i stripova samo su neka od zbivanja u bogatom subotnjem rasporedu Trnjeraj!-a koji započinje već u 10 sati.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu, te službenu web stranicu projekta City Acupuncture.

Projekt City Acupuncture organizira i provodi Društvo arhitekata Zagreba, uz potporu programa Europske unije Kultura 2007.-2013, Ministarstva kulture republike Hrvatske te Grada Zagreba.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.09.2013