Troje autora, tri premijere | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Troje autora, tri premijere

Troje pulskih autora – Ida Skoko, Vjekoslav Gašparović i Mario Stefanini – predstavit će se u Klubu Pulske filmske tvornice.

22.01.2015 , Pula - Klub Pulske filmske tvornice

Mario Stefanini, Trapatnica, 2014.

  • A
  • +
  • -

Pulsku premijeru doživjet će Andrija, audiovizualni esej Ide Skoko o intimnim podražajima sjećanja, ali i razmišljanjima o međuljudskim odnosima, umjetnosti, višedimenzionalnosti. Dokumentarac S vama kroz život Vjekoslava Gašparovića progovara o pripremi hrane, društvu i zajednici - o činjenicama od kojih smo posredstvom supermarketa lišeni, odvojeni, isto kao i od same odgovornosti. Nakon što ga je ocjenjivački sud uvrstio među 25 veličanstvenih film je bio prikazan na prošlogodišnjoj 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Vukovaru. U Trapatnici Mario Stefanini dokumentira prvi izlet polaznika 8. speleološke škole u pećinu Trapatnicu nedaleko od Draguća, a naglasak je autor stavio naljepote krajolika i zanimljivosti podzemlja.

U četvrtak, 22. siječnja, s početkom u 19 sati, Ida Skoko i Vjekoslav Gašparović uključit će se u predstavljanje putem telefona, dok će Mario Stefanini svoj film predstaviti osobno, odnosno glavom i bradom.

Ulaz na program je besplatan.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 21.01.2015