Trostruka doza | kulturpunkt

Najave Koncerti

<

Trostruka doza

U Klubu Močvara premijerno će nastupiti čileanski Föllakzoid uz potporu riječkog benda Leifert, dok će sljedećeg dana nastupiti eklektični američki glazbenik Dent May.

13.11.2013 - 14.11.2013 , Zagreb - Močvara

Föllakzoid je unikatan Čileanski psychedelic/post/space/kraut rock bend koji izdaje za trenutno jednu od najvažnijih glazbenih etiketa u svijetu rock glazbe, Sacred Bones Records. Kao svoje uzore navode kultne Can, dok ih se žanrovski i stilski može usporediti s drugim aktualnim glazbenim protagonistima poput Moon Duo, Destruction Unit, Wooden Shjips, Black Rebel Motorcycle Club i The KVB. Do sada je Föllakzoid izdao dva studijska albuma, II iz 2013. godine i Föllakzoid iz 2009. godine.

Leifert je hrvatski bend koji stvara electro pop najfinije vrste s industrial i goth elementima i utjecajima koji se mogu pronaći u ranim radovima kultnih Depeche Mode, aktualnih The Soft Moon, te s new wave estetikom underground dive Lene Lovich. Kako domaća glazbena struka navodi - Petra Leifert, autorica tekstova i glazbe, inspirirana je potpuno ignorirajući sve aspekte društvenog života i međuljudskih odnosa, veličajući oholost generacije sa prijelaza iz 20. u 21. stoljeće.


Dent May piše i snima pop glazbu u svom domu u Mississippiju, pomaknutu iz okvira istoimenog glazbenog žanra dovoljno da se ono što stvara može nazvati unpop ili alterpop.Trenutno je na svjetskoj turneji nazvanoj Warm Blanket World Tour, promovirajući aktualni album Warm Blanket. 2009. godine snimio je i izdao svoj debi studijski album nazvan The Good Feeling Music Of Dent May & His Magnificent Ukulele, svojevrsnu kolekciju zabavnih pjesama odsviranih na ukuleleu. 2012. godine izdao je drugi studijski album nazvan Do Things koji su  publika i glazbena kritika odlično prihvatili.


Föllakzoid i Leifert nastupit će 13. studenog, a Dent May 14. studenog u Klubu Močvara. Cijena ulaznica u predprodaji je 45 kuna, dok je na dan koncerta cijena 60 kuna. Kupiti ih možete u sustavu Entrio te na svim službenim predprodajnim lokacijama. 

Na fotografiji: Leifert

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 11.11.2013