Tumačenje vlastite povijesti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Tumačenje vlastite povijesti

U galeriji Šira, novom prostoru Akademije likovnih umjetnosti, Ana Mušćet otvara samostalnu izložbu.

20.12.2016 - 08.01.2017 , Zagreb - Galerija Šira
  • A
  • +
  • -

Otvorenje samostalne izložbe Ane Mušćet Nasljeđe/Tumačenje vlastite povijesti u Galeriji Šira najavljeno je za utorak, 20. prosinca, u 19 sati.

Ana Mušćet magistrirala je kiparstvo u klasi prof. Slavomira Drinkovića s pohvalom Summa Cum Laude 2016. godine. 2010. magistrirala je pri odsjeku za kroatistiku i rusistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Dobitnica je nekoliko stipendija za izvrsnost, finalistica Essl Art Award nagrade za 2015. godinu, dobitnica Posebne rektorove nagrade te dvije Dekanove nagrade za uspješnost u radu. Jedna je od autorica projekta Adventski kalendar. Za rad Na promjenu zraka nagrađena Nagradom za slobodu, na VII. po redu Passion for Freedom festivalu u Londonu, od strane stručnog žirija, predvođenog američkim umjetnikom Geryjem Hillom. Radi iste nagrade Sveučilište je dodijelilo Posebno priznanje za ostvarenje od međunarodne važnosti. Istoimena izložba nagrađena je ove godine Rektorovom nagradom za umjetnički rad, a HRT je o njoj prethodno snimio emisiju Trikulturu. 2016. dobitnica je stipendije nizozemskog Woman Education Funda te Grand Prixa na 25. slavonskom biennalu.

Galerija Šira novi je izložbeni prostor Akademije likovnih umjetnosti namijenjen prvenstveno izlagačkoj djelatnosti studenata.

Izložbu možete pogledati do 8. siječnja.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.12.2016