Tvornica 2021. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Tvornica 2021.

GMK poziva umjetnike/ce i istraživače/ice na prijavu radova u nastanku kojima osigurava podršku za produkciju i izlaganje u 2021. godini.

ROK: 20.03.2021
  • A
  • +
  • -

Natječaj za produkciju i izlaganje novog umjetničkog rada pod nazivom "Tvornica" već gotovo desetljeće omogućava umjetnicima da se u stabilnim uvjetima posvete stvaranju. Koncept "Tvornice" usko je povezan s generalnim nedostatkom prostornih i financijskih uvjeta za razvijanje radova koji nisu nužno profitabilni. Ove se godine natječaj nameće kao posebno relevantan s obzirom na destabilizaciju koju je na globalnoj razini donijela pandemija te koju su na lokalnoj razini potencirali potresi.

Kao i prethodnih godina, natječaj je rezerviran za radove koji su u povojima, ideje i koncepte koji još uvijek nisu otjelovljeni. Prijave nisu ograničene strogo definiranom temom ali kako je ove godine centralna tema programa GMK solidarnost i politike solidarnosti, prednost će imati radovi koji obrađuju tu tematiku. Na natječaj se mogu javiti samostalni umjetnici ili kolektivi.

Autor/ica izabran/a na natječaju imat će savjetodavnu pomoć kustosa GMK u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu/joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa u prosincu 2021. godine.

Rok za predaju prijava na natječaj je 20. ožujka, a šalju se mailom, s naznakom "Za natječaj".

Dodatne detalje o pozivu, uvjetima i načinu prijave potražite na službenim stranicama Galerije.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 16.02.2021