Tvornica radova 2020. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Tvornica radova 2020.

GMK poziva umjetnike/ce i istraživače/ice na prijavu radova u nastanku. Galerija će producirati izabrani rad i osigurati kustosku pomoć autoru/ici.

ROK: 15.04.2020

Po sedmi put GMK otvara svoja vrata novim umjetničkim radovima u nastanku. Programom Tvornica 2020. GMK producirat će i izložiti novi umjetnički rad odabran putem ovog natječaja. 

Natječaj je otvoren za umjetnike/ce i ostale zainteresirane iz Hrvatske, uz uvjet da autor/ica može priložiti maksimalno jedan projekt. Izložba je predviđena za prosinac 2020. godine. S obzirom na orijentaciju i dosadašnju djelatnost GMK, prednost imaju umjetnici/ce i⁄ili istraživači/ce čiji su radovi interdisciplinarnog karaktera. Na natječaju se razmatraju samo ideje, nacrti i nedovršeni radovi. Izabrani autor/ica imat će savjetodavnu pomoć kustosa GMK u promišljanju i realizaciji rada, bit će mu⁄joj dostupni svi galerijski resursi te će imati financijsku podršku za realizaciju rada i njegovu prezentaciju u sklopu galerijskog programa u prosincu 2020. godine.

Prošle  godine na Natječaju žiri (Ana Kovačić, Sanja Sekelj, Lea Vene, Božena Končić Badurina i Maja Pavlinić) izabrao je prijedlog Tare Ivanišević Napravljeno: radni naslov za napraviti. 2018. godine  je izabran prijedlog Matije Debeljuha Y, 2017. odabran je projekt In situ Dore Đurkesac i Karle Paliske, a 2016. godine producirana je izložba Ti si malen, ja sam velik! Ane Kuzmanić. Prvi Natječaj u 2014. godini rezultirao je izložbom Stagnacija Ive Cepanec.

Prijava treba sadržavati podatke o autoru ili autorskom timu (ime, adresu, e-mail i telefon, životopis, portfolio) kao i tekstualne i vizualne materijale o radu (opis rada kraći od dvije kartice teksta, do pet vizualnih priloga u JPG ili PDF formatu i okvirni troškovnik produkcije rada). Sve vizuale potrebno je zajedno arhivirati kao .zip format, imenovati ime_rada.zip i uploadati putem Wetransfera, Jumbomaila ili Sendspacea. Radove možete prijaviti putem maila s naznakom "Za natječaj".

Rok za prijavu je 15. travanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 29.01.2020