Tvornica zvuka za glazbenike budućnosti | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Tvornica zvuka za glazbenike budućnosti

Treća sezona Tvornice zvuka donosi novost te se voditelju Nenadu Sinkauzu pridružuje glazbenik i skladatelj Nenad Kovačić.

09.04.2018 - 11.06.2018 , Zagreb - MM centar

Foto: Damir Žižić

  • A
  • +
  • -

Počinje novi ciklus radionica Tvornice zvuka za djecu u MM centru i dvorani SEK Studentskog centra.

Muzički salon Kulture promjene najavljuje novi ciklus edukativnog projekta za najmlađe. Tvornica zvuka za glazbenike budućnosti pokrenuta je prije dvije godine pod vodstvom glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza. Tada je osmišljen kao radionica elektroničke i improvizirane glazbe namijenjena djeci u dobi od 8 do 11 (12) godina, u kojoj se mali glazbenici budućnosti upoznaju s mikrofonima, efektima, sintetitizatorima, …, te kroz upotrebu vlastitog glasa (i tijela) i audio opreme uče osnove improvizacije. U Tvornici zvuka glazba se proizvodi upotrebom različitih predmeta, efekata, live samplingom, moduliranjem glasa, ali prije svega igrom, kroz koju juniorski improvizatorski ansambl dolazi do svojevrsne instant kompozicije na nivou prilagođenom upravo njihovom uzrastu, percepciji i spoznaji o glazbenoj umjetnosti. Treća sezona donosi novost te se voditelju Nenadu Sinkauzu pridružuje glazbenik i skladatelj Nenad Kovačić koji će svojim iznimnim znanjem i iskustvom dodatno obogatiti sadržaj Tvornice za mališane, prvenstveno na području body percussiona te upotrebe predmeta kao instrumenata.

Radionica počinje 9. travnja i traje do kraja školske godine, a održava se svakog ponedjeljka u dvije grupe: od 18h do 19h te od 19,15h do 20,15h u Studentskom centru. Dolazak u Tvornicu zvuka za buduće je glazbenike besplatan, a broj članova Jr. impro ansambla ograničen. Prijave i sve potrebne informacije na muzicki.salon@gmail.com.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 29.03.2018