U borbi za javno dobro | kulturpunkt

Vijesti Teorija

<

U borbi za javno dobro

Centar za politike emancipacije objavljuje publikaciju koja je rezultat konferencije U borbi za javno dobro: analize, strategije i perspektive održane u travnju 2012. u Beogradu.

  • A
  • +
  • -

"Obrana javnih dobara za sada može poslužiti kao čvorišno mjesto suprotstavljanja masivnom napadu na socijalna prava. Ovo može biti i dobar način da se, u prvom koraku, povežu različite borbe, kako bi u narednom mogli postaviti zahtjev koji nadilazi logiku kapitalističke reprodukcije društva", stoji u uvodniku zbornika U borbi za javno dobro.

Sadržaj zbornika čine transkripti pojedinih izlaganja, a pridodan je i prijevod teksta Kriza kao kapitalistička prilika britanske teoretičarke rada i globalizacije Ursule Huws, kao i naknadni intervju sa Živoradom Mrkićem, predsjednikom Novog sindikata zdravstva. Osim spomenutih, publikacija sadrži tekstove Stipe Ćurkovića, Primoža Krašovca, Gorana Musića, Vide Knežević i Dubravke Sekulić, a u radu konferencije sudjelovali su još i Milan Grujić, Radule Ristić, Sanja Petkovska, Jelena Veljić, Branka Ćurčić Nebojša Milikić

Publikacija - koju besplatno možete preuzeti ovdje - objavljena je uz podršku Fondacije Rosa Luxemburg.

Izvor: Centar za politike emancipacije

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.01.2013

VEZANE VIJESTI

Širenje granica zajedničkog

Piše: Ana Abramović

Od 22. do 24. studenog u Zagrebu je održana konferencija Ekonomija kriznog kapitalizma i ekologija zajedničkih dobara.